ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدیویی؟
ویدیوها به جذاب ترین محتوای تبلیغاتی، رسانهای و یا عمومی تبدیل شدهاند که روز به روز جای خود را بیشتر در دل مردم و صاحبان برندها باز میکنند. اولین دوربین و فریمهای متحرک، در زمان مظفرالدین شاه قدم به ایران گذاشتند و هیچ کس حتی آن زمان تصور نمیکرد که با پیشرفت تکنولوژی، دیدن فیلمهای ضبط شده تمام جوانب زندگی ما را تحت تاثیر قرار بدهد تا جایی که روز خود را بدون مرور کردن یکی از رسانههای تصویری در مسیر به محل کار شروع نکنیم.
امروز ه همه ما شیفته دیدن ویدیوها و تبلیغات جذاب هستیم و هر چه که به جلو تر میرویم، محتوای جدید تر و خلاقانه تری در ساخت آنها میبینیم و گویی ابتکار در این دنیا انتهایی ندارد. به همین دلیل ویدیوها و کلیپها بسیار سریع تر از انتظارات، در همه جا دنیا مانند ویروس شیوع پیدا کردند و اشخاص و برندها برای تاثیر گذاری بیشتر تبلیغات خود، به سمت ویدیو مارکتینگ روی آوردند تا پیام آنها در اعماق ذهن بیننده رسوخ کند.
ویدیو مارکتینگ دیگر یک رویا نیست و حرف اول و آخر را در دنیای مدرن تبلیغات میزند. در یکی از آمارهای داده شده در insivia.com که یک سایت مشاوره و برندینگ است، در سال 2017 نزدیک به 74% ترافیک اینترنت صرف محتوای ویدیویی و تصویری شده است. جالب است که بدانید نزدیک به 3/2 مصرف کنندگان ویدیوهای کوتاه تر از یک دقیقه را ترجیح میدهند و 65% از این قشر، بیشتر از 4/3 هر ویدیو را کامل نگاه میکنند و برای آن وقت میگذارند. پس اگر تبلیغ یا معرفی محصولی را انجام میدهید، مطمئن شوید که در کمتر از شصت ثانیه آن را جمع بندی میکنید و در غیر این صورت به احتمال زیاد بیننده از ویدیو شما خسته خواهد شد.
ویدیو مارکتینگ و رسانههای اجتماعی
به تازگی شاهد موج جدیدی از برنامههای ویدیو محور در سوشال مدیا یا رسانههای اجتماعی هستیم، موجی که حتی صاحبان پر طرفدارترین شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر و خیلی دیگر را وادار کرد که قابلیتهای پخش زنده و امکان به اشتراک گذاری ویدیوها را جدی تر بگیرند. طبق آمار مجله اینترنتی “فوربز” در ماه سپتامبر سال 2017 میلادی، نزدیک 500 میلیون نفر (نیم میلیارد) کاربر این برنامه در روز، ویدیوهای مختلف میبینند و این روند با چنان شیب تندی پبشرفت خواهد کرد که در چهار سال آینده، ترافیک ویدیویی اینترنت بیشتر از 80% کل مصرف هر مشترک آن را پر خواهد کرد.
اینستاگرام هم با این که یک شبکه اجتماعی است که با محتوای عکس دار بیشتر سر و کار دارد، اما تبلیغات ویدیویی نیز کم کم جای خود را باز کردهاند و طبق آمار بخش پشتیبانی این شبکه، 25% از تبلیغات در اینستاگرام را ویدیوهای کوتاه تشکیل میدهند که هر چه زمان آنها کمتر باشد، احتمال تعامل کاربر با آنها نیز بیشتر است. در نمودار زیر در محور افقی زمان ویدیو و در محور عمودی میزان تعامل کاربر با آن ویدیو را نشان میدهد.
در سال 2018 میلادی باید انتظار چه تغییراتی در روند ویدیو مارکتینگ و دنیای تصاویر متحرک را داشته باشیم ؟
پخش زنده یا “Going Live”
یکی از روندهای بسیار تاثیر گذار و در عین حال ساده برای همراه کردن مشتریان و مصرف کننده که به شما کمک میکند آنها را به صورت زنده به پشت پرده کار یا بیزنس خود ببرید، به سوالهای آنها پاسخ بدهید و یا از یک محصول جدید رونمایی کنید. در این روش نه تنها حامیان و طرفداران (مانند فالورهای اینستاگرام) از پخش زنده شما با خبر خواهند شد، بلکه امکان اضافه کردن یک مهمان یا چهره سرشناس (سلبریتی) نیز در بیشتر شبکههای اجتماعی وجود دارد. مهمترین ویژگی پخش زنده، واقعی بودن آن است و به همین دلیل کنجکاوی مشتریان قبل از شروع “لایو” یا پخش زنده، علاقه مند به دیدن آن هستند.
ویدیوهای 360 درجه و واقعیت مجازی “VR”
متدی که در سال 2017 سر به فلک گذاشت و هر بینندهای را در سر جای خود میخکوب میکند. انتظار میرود که این سبک ویدیوهای سه بعدی (که بعضی اوقات چند بعد دیگر هم به آنها اضافه میشود مانند سینماهایی که در مراکز تفریحی مختلف میبینیم) بازار را مال خود کنند. نامحدود بودن آن از نظر فضا و دید کامل 360 درجهای از همه ابعاد یک محصول یا یک فروشگاه یا کافی شاپ، چیزی است که همه بینندهها میخواهند. این قابلیت به آنها امکان این را میدهد که بدون نیاز به حضور فیزیکی و مشکلات ناشی از آن (ترافیک، جای پارک، از دست دادن زمان زیاد) به فروشگاه یا رستوران جدید شما سر بزنند و همه چیز را حتی در دنج ترین و تاریک ترین گوشههای آن از نزدیک ببینند، به هر قسمتی که دوست دارند سر بزنند و با یک نمای چشم ماهی یا “Fish Eye” زیبا و منحصر به فرد آن جا را ببینند. این روش، تقریبا در بیشتر بازاریابیهای آنلاین قابل استفاده است که به تازگی حتی با آنها ویدیوهای آموزشی و تمرینی نیز درست میکنند. پس دست به کار شوید و به یک دید 360 درجه به این ماجرا نگاه کنید.
موشن گرافیک (گرافیک متحرک) و انیمیشن
کاراکترها و شخصیتهای کارتونی، نه تنها محتوای بسیار جذاب و سرگرم کننده برای بینندهها هستند بلکه بیشتر مخاطبین بالغ هم علاقه زیادی به این نوع محتوا نشان می دهند و با محتوای تصویری ارتباط بهتری برقرار میکنند. موشن گرافیکها در حوزه ویدیو مارکتینگ امروز جامعه ایران به یک روند بسیار محبوب و کارآمد برای تبلیغات و بولد کردن مباحث اجتماعی تبدیل شده است و همینطور یکی از بهترین راه های ساخت ویدیو برای معرفی و آموزش کار با اپلیکیشن ها ، وب سایت ها ، اینفو موشن و حتی برای معرفی محصولات فیزیکی و فروشگاه ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل هزینه تولید کمتر نسبت به انیمیشنها، محبوبیت بالاتری نیز کسب کردهاند. یکی از نکات طلایی در خصوص ویدیو مارکتینگ مرتبط می شود با مسائل سئو و در گیر کردن بیشتر مخاطب با صفحات وب سایت و در نتیجه نتایج مطلوب در رنک گوگل می باشد. سایت میزبان ویدیویی “Wistia“ نیز در یکی از تحقیقات خود به این نتیجه دست یافت که افراد 2.6 برابر زمان بیشتری در وبسایتهایی که ویدیو دارند، صرف میکنند. همین امر باعث میشود که موشن گرافیک باعث افزایش تعداد بازدید سایت و همچنین رتبه سئو شود.
همچنین ویدیوها (چه موشن گرافیک و چه انیمیشن) پیام را راحت تر و سریع تر به مخاطب منتقل میکنند و چشمگیر تر هستند،
پس اگر استراتژیهای ویدیو مارکتینگ جایی در بازاریابی شما تا به امروز نداشته است، همین الان اقدام کنید که از رقبا عقب خواهید ماند.
با ما تماس بگیرید ما برای تولید یک محتوای ویدیویی حرفه ای کنارتان هستیم
۲ دیدگاه. Leave new
مطلب جالبی بود ممنون
خواهش میکنم ممنونم از توجه شما