چه تعداد هشتگ برای اینستاگرام مجاز است؟
روزانه نزدیک به 95 میلیون عکس متمایز بر روی اینستاگرام پست میشود و این رقم، کار را برای اینستاگرام بسیار پیچیده و دشوار کرد تا بهترین محتوا را به فردی که آن را میخواهد، برساند. به همین دلیل، هشتگها اختراع شدند تا مکانیزم دستهبندی صحیح و کارآمد اطلاعات در اینستاگرام و باقی شبکههای اجتماعی باشند.
زمانی که از آقای « کریس مسینا » مبدع هشتگ و هشتگگذاری پرسیدند که چگونه این ایده به ذهنش خطور کرد، او از خاطرات خود گفت : « در تابستان سال 2007 میلادی در دره سیلیکون (Silicon Valley) با دوستان خود مشغول صحبت بودم که ناگهان این سوال به ذهنم رسید که با این حجم از اطلاعات و نظرهای مردم در شبکههای اجتماعی و تنوع آنها، اگر کسی به دنبال نکته موضوع خاصی باشد، چطور باید آن را پیدا کند ؟ کمبود یک مکانیزم صحیح و کارآمد دستهبندی اطلاعات به چشم میخورد و برای جواب دادن به این مشکل، از چت رومهای آن زمان ایدهبرداری کردم »
حال، 10 سال از چسبیدن اولین هشتگ به یک متن در شبکههای اجتماعی میگذرد. این نماد چهار خط متقاطع راه زیادی را طی کرد تا به جای دکمه مربع تلفن، تداعیگر یک پیغام، یک حرف تازه و یا یک حرکت اجتماعی در حال شکلگیری از هر گوشه کره خاکی باشد. هشتگ دیگر تقاطعی چهار خط نیست بلکه، نوینترین روش مسیریابی در باندهای پر ترافیک اطلاعاتی در شبکههای اجتماعی یا سوشال مدیا است. هشتگ ها مانند علائم کمکی نقشهها هستند ؛ بدون آنها در این فضایی مملو از اطلاعات و دنیای دیجیتال گم میشویم و هیچوقت به مقصدمان نخواهیم رسید.
امروزه هشتگها همه جا هستند ؛ در تبلیغات تلویزیونی، بنرهای تبلیغاتی آنلاین و رسانه های محیطی، در محاورههای روزمره ما و حتی در خط نیمدایره جلوی عابربانکها نیز جایی برای نشان دادن خود پیدا کردهاند. اما بیشترین تاثیر این برچسبهای محبوب را در شبکههای اجتماعی و سوشال مدیا مشاهده کردیم و در ایران، هشتگهای اینستاگرامی به یکی از داغترین مباحث محافل دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی شبکههای اجتماعی، اینفلوئنسرها، تولیدکنندگان محتوا و هر گروهی شد که به نحوی کار آنها با اینستاگرام گره خورده است.
اول از همه، چرا هشتگها اهمیت پیدا کردند ؟
اما شاید بتوان اصلیترین دلیل موفقیت هشتگها را « زمان » دانست. با همهگیر شدن شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام در سالهای اخیر و موج بیانتهای اطلاعات و اشخاصی که به داخل آن سرازیر شدند، هشتگها به صرفهترین راه برای شناسایی،ردیابی و دنبال کردن یک موضوع خاص از نظر زمانی هستند.
دلیل بعدی را شاید بتوان در راحتی کار با آنها دانست ! جستجوی اینستاگرام این امکان را به شما میدهد که در هر هشتگی را به راحتی سرچ کنید و در عرض چند ثانیه بهروزترین عکسها، ویدیوها و تِرندهای روز را پیدا کنید و یک ثانیه هم از دنیای مورد علاقه خود عقب نمانید.
هشتگها به بالا بردن آگاهی عمومی و جامعه هم کمک بهسزایی کردند. حرکتهایی اجتماعی بیشماری به دلیل همین هشتگها به راه افتادند، خواه با مضامین اجتماعی یا در قالب گردهمایی های اجتماعی یا رساندن کمکهای مردمی به آسیبدیدگان و هزاران موضوع دیگر ! یکی از این حرکتها “Womensmarch” بود که در دفاع از حقوق زنان شکل گرفته بود و دقیقا در روز بعد از انتخاب « ترامپ » به عنوان ریاست جمهوری آمریکا، تظاهرات گستردهای در خیابانها رخ داد و همه با هشتگ WomensWave# از بقیه میخواستند که به اعتراضات آنها بپیوندند و آنها را حمایت کنند.
اما تصور نکنید که هشتگها را فقط اشخاص عادی به کار میگیرند ! با رسیدن تب سوشال مدیا، دیجیتال مارکتینگ و ورود کسب و کارها به اینستاگرام ، این بار نوبت دیجیتال مارکترها، بازاریابهای محتوا، اینفولئنسرها و سلبریتیها بود که صفحههای اینستاگرام خود را فعال کنند و پیام خود را به فالوئرهایشان برسانند. اما چطور یک محتوای خاص را به گروه مخاطبین خاص نمایش دهند ؟ اینجا بود که هشتگها باز به کار آمدند و مشکلات آنها را حل کردند.
به کمک هشتگهای اینستاگرام، متخصصین دیجیتال مارکتینگ و مدیران بازاریابی محتوا، بازارهای هدف خود را بهتر پیدا میکنند و محتوای مد نظر خود را به سرعت و با دقت بالاتری به مخاطبین خاص خود نمایش دادند. امروزه، کمپینهای مختلف تبلیغاتی یا معرفی یک محصول جدید از طریق هشتگها به سرتاسر اینستاگرام نفوذ میکنند و به یک پلک برهم زدن، از این صفحه گوشی به صفحه گوشی نفر بعدی میرسیدند و برندها، صاحبان ایده یا تولیدکنندگان، در کوتاهترین زمان مشتریان خود را از آخرین تحولات و اتفاقات باخبر میکنند.
نمونه تبلیغات اینستاگرامی شرکت « نایکی » که با زیرکی از کریستیانو رونالدو برای بالا بردن اینگیجمنت فالوئرهایش استفاده کرد !
برای اینفولئنسرهایی که از طریق اینستاگرام پیغام خود را به فالورها و طرفدارهای خود میرساندند و تبلیغ میکنند، هشتگها از نان شب هم واجبتر هستند. آنها که بخش عمدهای از درآمد خود را از طریق جمع کردن فالوئر و تبلیغ کردن برای برندها و معرفی محصولات جدید و گوناگون به دست میآورند، اگر هشتگ نگذارند قافیه را به رقبا خواهند باخت و پست آنها بازدید کمتری میگیرد. بسیاری از افراد هشتگهای اینفولئنسرها را سرچ میکنند و از آنها استفاده میکنند.
« جیمی الیور » یکی از اینفولئنسرها و آشپزهای مطرح در پست خود از هشتگهای کم ولی به جا استفاده میکند
حال که فهمیدیم هشتگها چه اهمیتی دارند، سوال دیگری پیش میآید ؛ چه تعداد هشتگ برای یک پست مناسب است ؟
در مقاله « راهنمای کامل هشتگهای اینستاگرامی در سال 2019 » در سایت “HubSpot“ منتشر شد، مشخص شده که اگر پستهای اینستاگرامی شما حداقل یک هشتگ داشته باشد، به طور متوسط 12.6% اینگیجمنت یا مشارکت بیشتری در میان کاربران ایجاد میکنند و احتمال دارد که افراد بیشتری پست شما را ببینند ! دیگر تقریباً هیچ پستی بدون هشتگ در اینستاگرام نمیبینیم. اگر هم ببینیم، کسی که پست را نوشته، جدی نمیگیریم ؛ به نظرمان کسی که این پست را نوشته، چیزی از اینستاگرام نمیداند !
این که از چه تعداد هشتگ استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید و تعداد ایمپرشنهای صفحه شما بالا برود و همچنین از خطر شَدوبَن شدن ( در امان باشید، موضوع بسیار حساسی است و گمانهزنیها در مورد تعداد درست و مناسب هشتگها برای یک پست یا کامنت همچنان تمامی ندارد و منابع و سایتهای مختلف رقمهای مختلفی را به ما نشان میدهند.
نه فقط گوگل، بلکه همه میدانیم که بیشتر از 30 عدد هشتگ در یک پست اینستاگرامی، خط قرمز است و اگر یک عدد دیگر اضافه شود، کامنت یا پست مربوطه پاک و اعتبار آن صفحه خدشهدار خواهد شد و اینستاگرام آن صفحه را با یک پرچم نشان میکند (در لیست سیاه اینستاگرام قرار میگیرد) اما از سمت دیگر تاثیر درست استفاده از هشتگها در پستها در عکس زیر کاملا مشهود است که نزدیک به 97% از اشخاصی (یا اکانتهایی) که یک پست را دیدهاند، صفحه متناظر آن را دنبال نمیکردند.
اما خانم « لوییس مایرز » متخصص بازاریابی دیجیتال و “Visual Marketing”، در مقالهای در سایت شخصی خود به سوال « چه تعداد هشتگ برای یک پست اینستاگرامی » با آمار و جدول پاسخ میدهد.
او میگوید : « حتما میدانید که تعداد هشتگهای مجاز برای یک پست در اینستاگرام، 30 عدد است. بعضی از دیجیتال مارکترها و بازاریابها بر این عقیده هستند که این تعداد اسپم است و برای پست و صفحه شما خطرناک است. از 5 یا 6 عدد استفاده کنید. بعضیها هم معتقدند که 11 رقم طلایی برای تعداد هشتگهاست ! من خودم از همه 30 هشتگ استفاده میکنم و نتایج سرچ من هم تغییری بدی نکردهاند »
آقای « اسکات آیرز » متخصص محتوا در “AgorPuls”، سایت مدیریت سوشال مدیا در یک پست جداگانه در مورد تعداد هشتگهای اینستاگرام توضیح میدهد : « طبق تحقیقات من در اینستاگرام و هشتگها، بهترین نتیجهای که میتوانم به آن برسم این است که استفاده از 30 هشتگ، لایکهای بیشتری را برای یک پست به همراه خواهند داشت »
آقای « ادواردو مورالس » در پست جداگانهای در سایت “Mission” این نظر را بیان میکند که اگر شما یک صفحه در حال رشد و جمع کردن فالوئر هستید، حتما در تک تک پستهای خود، از 30 عدد هشتگ استفاده کنید و نگران شدوبن (ShadowBan) نباشید ! فقط هشتگهای مناسب و مرتبط را پیدا کنید و در بیشترین تعداد آنها را به کار ببرید تا پست شما بیشترین تعداد دیده شدن را پیدا کند و فالوئرهای بیشتری کسب کنید. (فرمول زیر را به خطر بسپارید، کارآمدی هشتگ برابر است با میزان دسترسی به آن هشتگ * میزان مرتبط بودن آن به تعداد 30 عدد)
در انتها هم یکی دیگر از سایتهای مرتب با دیجیتال مارکتینگ به اسم “Business to Community” در مقالهای توضیح داده شده که استفاده از 30 هشتگ، مشکلی به وجود نخواهد آورد و شاید حتی لازم باشد که همیشه این کار را بکنید.
اگر دوست دارید که در کمترین زمان، پستهای شما بازدید بیشتری (حتی از سوریلند) داشته باشند، باید پست و محتوای خود را با محبوبترین هشتگهای روز و البته کاملا مرتبط با محتوای پست خود برای مخاطبین شیرینتر کنید و اینگیجمنت و ارتباط آنها را بیشتر کنید.
۳ دیدگاه. Leave new
سلام من از این برنامه استفاده میکنم که ازخود الگوریتم های اینستاگرام هشتگ های مرتبط با کلمه مورد نظرمو میاره
everest.hashtagfinder
سلام و درود
با تشکر از وقتی که برای مطالعه این مقاله گذاشتین و همینطور پیشنهادی که برای پیدا کردن هشتگ های مرتبط از طریق اپلیکیشن داشتین ،اما بیشتر ما در این مقاله تعداد هشتگ رو مورد بررسی قراردادیم.
سلام. این برنامه رو کجا دانلود میشه کرد ؟ توی play store سرچ کردم نیست.